Miami

De bästa stränderna i MiamiMiami är känt för sina stränder. Oavsett om du vill simma, sola, surfa eller festa på kvällarna finns det garanterat en strand här som passar dig. Vissa stränder är lite större och mer välbesökta, men det finns guldkorn för den som vill hitta en plats där man slipper trängas. Här listar vi de bästa stränderna i och omkring Miami.

21st – 45th Street Beach

Det här är en ganska kort strand med ett antal kiosker och livvaktsbås här och var. Den ligger i närheten av några av stadens mest lyxiga hotell, men är samtidigt en plats dit många miamibor går för att njuta av havet. Här finns en asfalterad väg som är utmärkt för joggare att ta sig an.

Lummus Park Beach

En något mer händelse- och turistrik strand. Det är dock inte bara turister som samlas här, utan alla möjliga typer av människor. Många säger att det är roligt att åka hit för att helt enkelt slappna av och titta på människor. Det brukar även komma hit en hel del personer för att mata fåglarna, vilket även det kan vara underhållande att se på. Håll ett öga öppet efter de speciella badvaktshusen, som är byggda i olika färger och former.

Haulover Beach

En riktigt lång strand som är perfekt för den som vill hitta en egen plats med lite utrymme. Visserligen är den ganska välbesökt, men den som letar en liten stund bör garanterat hitta en plats med utrymme att slå sig ner på.

South Pointe Park Pier

En perfekt plats för den som tycker om båtar, färjor och skepp och vill se dem flyta förbi. Här finns även bra platser för att ha en picknick samt ett fiskeläge. För barnen finns här en lekplats. Stranden är inte alltför långt borta från staden, men bjuder på en härlig kontrast då den inte bara är omgiven av Atlanten, utan även en ganska stor kanal.

Surfside

I ett lite mindre område utanför Miami, finns Surfside. Här känner alla varandra och stämningen är annorlunda mot hur det ser ut på de stora stränderna närmare Miami. Kommer du hit under sommaren kan du passa på att åka hit om det är den första fredagen i månaden. Då samlas boende i området för att lyssna på musik, äta god mat och ha det trevligt.

Sunny Isles Beach

En bit från Haulover Beach, som nämns tidigare i den här texten, ligger Sunny Isles Beach. Här finns det gott om turister och därmed även souvenirbutiker och hotell. Stränderna här är öppna för allmänheten och det krävs ingen avgift, eller att du är gäst på ett hotell, för att vistas på den.