Presidio

The Presidio of San Francisco är numera en enorm nationalpark belägen allra längs norrut på den halvö som utgör staden San Francisco.

Ursprungligen var Presidio ett fort och det första byggnaderna byggdes här redan 1776 och var då en del av New Spain för att sedan överlåtas till Mexico. Från 1848 har Presidio tillhör USA och fram till 1994 har den amerikanska militären använt Presidio till olika ändamål. Numera är Presidio en nationalpark som lockar både turister och San Franciscos invånare.

The Presidio - San Francisco

The Presidio of San Francisco från luften

Att göra i Presidio

Presidio upptar ett väldigt stor område och det är full möjligt att spendera mer än en dag här. Nedan listar vi ett par av de aktiviteter som är populära bland parkens besökare.

Vandra

Naturen i Presidio är mycket uppskattad och bland alla dess kullar och skog går det flera vandringsleder. Den längsta markerade leden heter Golden Gaten Promenade och är cirka 7 kilometer och från denna får du bland annat en fantastisk utsikt över Golden Gate Bridge som är San Franciscos mest kända byggnad.

Officers’ Club

Officers’ Club är förmodligen den mest centrala byggnaden i Presidio och kanske till och med i hela San Francisco. Officers’ Clubs historia går tillbaka ända till 1776 och har varit en central institution för den amerikanska militären. Idag kan allmänheten besöka Officers’ Club och ta del av bland utställningar som fokuserar på den amerikanska västkusten historia. Här ligger också den prisbelönta restaurangen Arguello som serverar både lunch och middag.

Presidio Golf Course

Presidio är så pass stort att det är möjligt att missa att det här även finns en 18-håls golfbana. Golfbanan byggdes redan 1895 och anses vara en av det bättre i San Francisco. Även om du inte är intresserad av golf kan det vara värt att besöka klubbhuset eller dess restaurang.

Ovan är bara ett par exempel på sevärdheter i Presidio. Det finns mycket mer att se och vill du få en bra överblick över hela Presidio är det att rekommendera att du tar dig hit med bil.

Sök hotell

Se även

Se & göra i San Francisco
Tips på hotell i San Francisco
Beresford Arms