Sport i San Francisco

Sport är stort i USA och San Francisco är inget undantag. Staden har, tillsammans med Oakland, flera framträdande lag i de stora sporterna.

Att gå på ett sportevenemang i USA är för de mesta en rolig upplevelse och du behöver inte nödvändigtvis ha ett sportintresse för att uppskatta det. Är du ett par dagar i San Francisco och har chansen att se något av stadens lag bör du ta den.

Baseball

Baseball är extremt stort i USA och San Francisco Giants har varit extremt framgångsrika under de senaste åren. Giants spelar sina hemmamatcher i centrala San Francisco på AT&T Park. Tar du dig över bron till närliggande Oakland heter baseballaget Oakland Athletics.

AT&T Park i San Francisco

AT&T Park i San Francisco

Amerikansk Fotboll

Är du intresserad av amerikansk fotboll har du antagligen hört talas om San Francisco 49ers som vunnit Super Bowl hela fem gånger. Sedan 2014 spelar 49ers sina hemmamatcher på nybyggda Levi’s Stadium som faktiskt ligger närmre San José än San Francisco. Så om du vill se amerikansk fotboll under ditt besök till San Francisco är det betydligt enklare att se en hemmamatch med Oakland Raiders.

Basket

Det finns idag inget basketlag i NBA som har San Francisco i sitt namn. Men i Oakland spelar Golden State Warriors som vann NBA-mästerskapen 2015. Så om du vill se NBA-basket behöver du åka över bron till Oakland men det är det helt klart värt om du vill se en NBA-match.

Sök hotell

Se även

Hotell San Francisco
Pier 39
Marriott Marquis